Rabarbersaft

30 min
Frysbar
Rabarbersaft

Att koka rabarbersaft är ett smidigt sätt att ta vara på rabarberskörden. Hemgjord saft är enklare att göra än man tror. Du behöver bara socker, rabarber och en citron.

Ingredienser

Rabarber
1½ kg
Citron
1
Vatten
2 liter
Strösocker
1 liter

Gör så här

  • Skölj rabarbern och tvätta citronen noga. Skiva rabarber och citron och lägg i en stor bunke. Koka upp vattnet med sockret och häll över rabarber och citron.
  • Täck med lock eller plastfolie och förvara 4-5 dagar i kyl. Sila saften genom silduk och häll upp på rengjorda flaskor
  • Förvara den färdiga saften i kyl. Späd 1 del saft med 4 delar vatten. Saften håller 2-3 veckor i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per liter drickfärdig saft

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/rabarbersaft/