Rabarbersylt

Rabarbersylt

30 min Fika Efterrätt
Lämplig för frysning
Samla sommarens rabarber i en burk! Denna rabarbersylt är smaksatt med vanilj och citron. Underbart gott att servera på bröd med färskost, i nystekta pannkakor, i en sommartårta, på varma scones eller varför inte en liten klick i frukostyoghurten!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbersylt/

Gör så här

  • Ansa och skölj rabarbern. Skala om den är grov i skalet.
  • Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt socker och citron.
  • Koka upp och låt sjuda på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då.
  • Smaksätt rabarbersylten med vaniljpulver.
  • Häll upp i en väl rengjord och steriliserad glasburk. Låt svalna innan sylten ställs in i kylskåpet.
Klart!

För att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.

Energi:

165 kcal

Fiber: 3,2 g
Protein: 0,3 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 0,2 g

Ingredienser

Rabarber
500 g
Syltsocker
2½ dl
Färskpressad citronsaft
½ dl
Vaniljpulver
1 krm