Raggmunk i ugn

1 tim Huvudrätt Middag
Raggmunk i ugn

Att tillaga raggmunk i ugn är lekande lätt! Du slipper stekos, men får ändå en fin yta på din raggmunk. Självklart äts denna klassiker med stekt fläsk och rårörda lingon. Och raggmunken sköljs allra bäst ner med iskall mjölk – mums!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
5 dl
Ägg
1
Potatis, fast sort
900 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Rimmat sidfläsk
4 skivor

Rårörda lingon:

Frysta lingon, tinade
225 g
Strösocker
1 dl

Inkluderad

Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(50)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk och ägg.
  • Skala och grovriv potatisen. Blanda ner i smeten. Salta och peppra. Häll smeten i formen. Toppa raggmunken med fläsket.
  • Grädda raggmunken mitt i ugnen 45-50 min.
  • Lägg lingonen i en bunke, häll sockret över dem och rör tills sockret har löst sig.
  • Servera raggmunk i ugn med rårörda lingon och cottage cheese.

Serveringsförslag:

Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(50)
Klart!
https://www.arla.se/recept/raggmunk-i-ugn/