Ragu
•
&format=webp)
Köttfärssås, eller ragu, som det heter på italienska, är en rätt som är mycket omtyckt. För att få en riktigt fin smak på din ragu bör basen i såsen bestå av en sofritto. Det är finhackad lök, morot och selleri. Det ger en mustig och fin smak. Låt gärna din ragu koka länge, den blir bara godare och godare. Och kom ihåg, det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!

Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
1 stjälk |
25 g | |
Tomatpuré
|
½ dl |
Blandfärs
|
500 g |
Balsamvinäger
|
1 msk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
2 dl |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
Zucchini
|
1 |
---|---|
Pasta
|
300 g |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
648 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 25 g |

