Ragu bianco

Ragu bianco

35 min Huvudrätt
Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron. Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ragu-bianco/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Tärna selleri fint. Fräs det i smör 4-5 min.
  • Tillsätt färsen och finfördela den. Fräs ytterligare 4-5 min. Rör ner rosmarin och salvia.
  • Häll på mjölken och sjud på svag värme 10-15 min. Tillsätt citronskal och pressad saft.
  • Koka pastan al dente.
  • Rör ner smör och ca 1 dl av kokvattnet i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Vänd ner avrunnen pasta i såsen och blanda väl. Toppa ragu bianco med färska örter och finriven ost. Servera genast!
Klart!
Energi:

756 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Morot
1
Blekselleri
2 stjälkar
25 g
Nötfärs
500 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad salvia
1 tsk
5 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
25 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
Spaghetti
300 g
Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia
Falbygdens® pecorino romano
100 g