Ragu

Ragu

Köttfärssås, eller ragu, som det heter på italienska, är en rätt som är mycket omtyckt. För att få en riktigt fin smak på din ragu bör basen i såsen bestå av en sofritto. Det är finhackad lök, morot och selleri. Det ger en mustig och fin smak. Låt gärna din ragu koka länge, den blir bara godare och godare. Och kom ihåg, det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ragu/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Tärna blekselleri fint.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakshacket på medelvärme 8-10 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 3-4 min.
  • Rör ner färsen och finfördela den. Bryn ca 5 min.
  • Tillsätt vinäger, oregano, timjan, krossade tomater, vatten och salt. Sjud under lock ca 30 min.
  • Smaka av ragun med salt och nymalen svartpeppar.
  • Tärna zucchinin. Grilla den på alla sidor i en het grillpanna.
  • Koka pastan al dente. Blanda ner den i ragun och blanda väl
  • Toppa pastan med grillad zucchini och färsk basilika. Servera direkt.
Klart!
Energi:

648 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Morot
1
Blekselleri
1 stjälk
25 g
Tomatpuré
½ dl
Blandfärs
500 g
Balsamvinäger
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Vatten
2 dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Till servering:
Zucchini
1
Pasta
300 g
Färsk basilika
1 kruka