Räkor i salladsknyte med wasabikräm
15 min
Förrätt
Varmrätt
•

Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.
Ingredienser
Skalade räkor
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
Gari, inlagd ingefära
|
1½ msk |
Wasabipasta
|
½ msk |
Finhackad färsk gräslök
|
3 msk |
Salladsskott
|
5 dl |
Salladsblad
|
4 |
Dressing:
Japansk soja
|
1½ msk |
---|---|
Vinäger t ex risvinäger
|
½ msk |
Flytande honung
|
1 tsk |
Dijonsenap
|
½ msk |
Sesamolja
|
½ msk |
Sesamfrön
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
125 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 8 g |

