Räkor i salladsknyte med wasabikräm

15 min Förrätt Varmrätt
Räkor i salladsknyte med wasabikräm

Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.

Ingredienser

Skalade räkor
200 g
1 dl
Gari, inlagd ingefära
1½ msk
Wasabipasta
½ msk
Finhackad färsk gräslök
3 msk
Salladsskott
5 dl
Salladsblad
4

Dressing:

Japansk soja
1½ msk
Vinäger t ex risvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
Sesamolja
½ msk
Sesamfrön
1 msk

Gör så här

  • Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  • Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème.
  • Blanda räkor och salladsskott med dressingen.
  • Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/rakor-i-salladsknyte-med-wasabikram/