Räkpasta med hummerfond

Räkpasta med hummerfond

15 min
Huvudrätt
Att laga gott behöver inte vara kompicerat. Bjud på denna lättlagade pasta med räkor i hummerfond så ser du hur lätt det är! Och snabbt går det också. Såsen hinner du göra när pastan kokar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rakpasta-med-hummerfond/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningarna.
  • Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken några minuter i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och hummerfond. Låt såsen koka 3-5 min.
  • Lägg i sockerärtor och räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt.
Klart!

Räkor utan skal kan bytas ut mot 500g räkor med skal för 4 port.

Vill du lyxa till det, så byt ut räkorna mot fryst hummer.

Energi:

750 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Pasta
ca 400 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
3 dl
Hummerfond
2 msk
Sockerärter
150 g
Skalade räkor
200 g
Salt
Cayennepeppar
1 krm