Räksallad med grapefrukt

45 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Räksallad med grapefrukt

Härlig grapefruktsmak i en mättande och ljuvlig räksallad.

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Dinkel hel
2 dl
Grönsaksbuljong
Olivolja
2 msk
Blodgrape
1
Liten rödlök
1
Avokados
2
Ärtskott
4 dl

Dressing:

2 dl
Salt
2 krm
Lime
rivet skal och saft av 1

Gör så här

  • Koka dinkelvetet i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna och rör ner olivolja.
  • Skala räkorna. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i små bitar. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skala avokado och skär i bitar.
  • Varva alla ingredienser på ett stort fat. Rör ihop dressingen och ringla lite över salladen. Servera resten till.
Klart!

Ärtskott kan bytas ut mot rucola.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/raksallad-med-grapefrukt/