Räksallad med ost

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Räksallad med ost

En lyxig räksallad med extra goda toppingar och en len dressing med smak av honung och citron.

Ingredienser

Skalade räkor
500 g
300 g
Rödlök
1
Avokados
2
Gurka
½
Cocktailtomater à 250 g
1 ask
Kokta ägg
4
Babyspenat
200 g
Färsk dill
1 kruka
Citron
rivet skal och saft av 1
Flytande honung
1 msk
2 dl
Majonnäs
2 msk

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till citrondressingen.
  • Skala och skiva löken. Dela och kärna ur och tärna avokadon. Skala och dela äggen. Skär gurkan i bitar. Halvera tomaterna.
  • Blanda lök, avokado, gurka, tomat och ost med spenat, toppa med räkor, ägghalvor och plockad dill.
  • Ringla över dressingen.
Klart!

Använd gärna en tesked och skeda ut avokadoköttet i lagom stora bitar direkt från skalet.

Näringsvärden, per port

Energi:

805 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 54 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 58 g
https://www.arla.se/recept/raksallad-med-ost/