Råraka med kantareller

40 min Förrätt Huvudrätt Middag
Råraka med kantareller

Krispig råraka är aldrig fel att bjuda på. Denna råraka är toppad med KESO® Cottage cheese smaksatt med lök, smörstekta kantareller, forellrom och örter. En fröjd att servera till sensommarens alla kalas!

Ingredienser

Kantareller
200 g
25 g
Salt och svartpeppar

Till servering:

250 g
Forellrom
50 g
Dillvippor
Fint skuren färsk gräslök
4 msk
Ätbara blommor

Gör så här

  • Tvätta och grovriv potatisen. Blanda den med salt. Pressa bort så mycket vätska som möjligt. Smält smöret och blanda med potatisen.
  • Ansa svampen. Stek svampen en stund i het stekpanna utan fett. Tillsätt sedan smör och stek svampen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  • Hetta upp rikligt med smör- & rapsolja i stekpannan. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme ca 2 min per sida. De ska få fin färg och bli krispiga.
  • Toppa krispiga rårakor med cottage cheese, smörstekta kantareller, forellrom och örter.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,4 g
Protein: 15,5 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 28,8 g
https://www.arla.se/recept/raraka-med-kantareller/