Rårakor med löjrom
Nytt

Rårakor med löjrom

Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Krispiga rårakor toppade med lyxig löjrom, finhackad rödlök, krämig smetana och citron. Detta är en riktigt lyxig rätt. Välj hur stora du vill ha dina rårakor. Det är fint att steka små rårakor och servera dem som lyxigt tilltugg. Stek dina rårakor i rikligt med smör.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rarakor-med-lojrom/

Gör så här

  • Smält 50 g av smöret. Tvätta potatisen och grovriv den. Blanda potatis med det smälta smöret och salt.
  • Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme ca 2 min per sida. De ska få fin färg och bli krispiga.
  • Servera krispiga rårakor toppade med smetana, löjrom, finhackad lök, gräslök och citronklyftor.
Klart!
Energi:

613 kcal

Fiber: 7,6 g
Protein: 11 g
Kolhydrater: 47,4 g
Fett: 42,5 g

Ingredienser

ca 100 g
Potatis
1 kg
Salt
1 tsk
Till servering:
2 dl
Löjrom
80 g
Rödlök, finhackad
1
Fint skuren färsk gräslök
½ dl
Citron, i klyftor
1