Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rårörd hallonsaft
Rårörd hallonsaft
30 min
Går att frysa
•
Kommentarer
Hallonsaft av solmogna hallon blir till den allra godaste saft du kan tänka dig. De överblivna resterna av hallon passar utmärkt i fil eller yoghurt till frukost.
Andra liknande recept
Sockerlag
(24)
Budget
45 min
Lemonad
(59)
Svartvinbärssaft
(15)
20 tim
Flädersaft
(97)
30 min
Rabarbersaft
(238)
Fler recept
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Skölj bären, mosa dem och tillsätt citronsyran och sockret.
Låt stå övertäckt i kyl ett dygn. Rör om då och då.
Häll hallonmassan i en sil och låt det rinna igenom, pressa med en slev eller slickepott för att underlätta.
Häll saften i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt. Håller i kyl ca en vecka.
Klart!
Ingredienser
Hallon
1 kg
Citronsyra
2 tsk
Strösocker
500 g
Andra liknande recept
Sockerlag
(24)
Budget
45 min
Lemonad
(59)
Svartvinbärssaft
(15)
20 tim
Flädersaft
(97)
30 min
Rabarbersaft
(238)
Vinbärssaft
(260)
Budget
10 min
Saftsås
(16)
Budget
Körsbärssaft
(28)
10 min
Äpplejuice med mynta och lime
(10)
1 tim
Rabarberlemonad
(22)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum