Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som blir godare ju längre den får stå på spisen. Gott tillsammans med en klick smetana och gremolata - Ratatouille passar som tillbehör till det allra mesta. Det här receptet görs på bland annat aubergine, zucchini och paprika. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ratatouille/

Gör så här

  • Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs grönsaker och lök i smör-&rapsolja 3-4 min i en panna. Tillsätt tomatpuré, kryddor, tomater och buljong.
  • Rör om och låt koka på medelvärme utan lock ca 45 min. Smaka ev av med lite salt.
  • Blanda samman ingredienserna till gremolatan. Servera ratatouillen med gremolata och smetana.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Aubergine, ca 275 g
1
Zucchini, ca 200g
1
Röd paprika
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
1 msk
Lagerblad
1
Rosmarinkvist
1
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Grönsaksbuljong
2½ dl
Gremolata:
Hackad bladpersilja
1 dl
Hackade vitlöksklyftor
2
Citron
rivet skal av 1