Renskavsgryta

Renskavsgryta

25 min Huvudrätt
En höstig renskavsgryta med kantareller, enbär och färsk timjan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/renskavsgryta/

Gör så här

  • Stek svampen i en stekgryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smör-&rapsolja och fryst renskav. Stek skaven tills den får färg.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, enbär, soja och gelé. Häll såsen över köttet och sjud ca 5 min.
  • Servera med potatismos och rårörda lingon. Toppa med färsk timjan.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Renskav, à 240 g
2 pkt
Kantareller
200 g
2 msk
Kelda® matlagningsgrädde
4 dl
Vetemjöl
2 msk
Köttbuljong
1 tärning
Enbär, krossade
2
Kinesisk soja
1 msk
Vinbärsgelé eller saft
2 msk
Till servering:
Potatismos
Rårörda lingon
Färsk timjan, hackad
2 kvistar