Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Renstek med ädelost och glöggfikon
Renstek med ädelost och glöggfikon
20 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
Härligt gott tilltugg till glöggen. Sött och salt i en oslagbar kombination!
Andra liknande recept
30 min
Scones
(330)
15 min
Fattiga riddare
(2269)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
10 min
God och snabb frukost
(21)
30 min
Eggs Benedict
(17)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på grill.
Koka ihop glöggen i en kastrull tills ½ dl återstår. Skär fikonen i klyftor och blanda dem med glöggen.
Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
Skär baguetten i 10 skivor och rosta dem högt upp i ugnen någon min.
Mosa osten och forma 10 små ovala bollar.
Lägg renstek, ost och fikon på brödskivorna. Strö över rostade nötter.
Klart!
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
135 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
9 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Kvibille® Ädel Glögg
140 g
Röd lättglögg
2 dl
Färska färska fikon
3
Blandade nötter t ex hasselnötter, pinjenötter, pistagenötter
½ dl
Baguette
1
Rökt renstek
10 skivor
Andra liknande recept
30 min
Scones
(330)
15 min
Fattiga riddare
(2269)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
10 min
God och snabb frukost
(21)
30 min
Eggs Benedict
(17)
Budget
15 min
French toast
(75)
20 min
Croque Monsieur
(32)
35 min
Philly cheese steak sandwich
(23)
20 min
Quesadillas
(86)
1 tim
Bookmaker toast
(25)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum