Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rillette på lax
Rillette på lax
•
Se kommentarer
Rillette är ett krämigt pålägg med franskt ursprung. Vår rillette är på varmrökt lax och matyoghurt - lättlagat och lyxigt.
Andra liknande recept
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
30 min
Smörrebröd med färskostkvarg
(8)
15 min
Grillad bagel med färskost och kallrökt lax
(6)
Paj med varmrökt lax
(271)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bryn smöret och låt det svalna.
Ta bort skinn och ben från laxen och mosa den med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och smöret. Rör rilletten kraftigt så allt blandas väl, gärna med elvisp.
Servera med kokta ägg, cornichons, rädisor och bröd.
Klart!
Näringsvärden, per port exkl tillbehör
Energi:
260 kcal
Protein:
18 g
Kolhydrater:
3 g
Fett:
19 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Varmrökt lax
300 g
Arla Köket® Turkisk yoghurt
1 dl
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Skuren färsk gräslök
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
Kokta ägg
4
Grovt bröd
Cornichons
Rädisor
Andra liknande recept
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
30 min
Smörrebröd med färskostkvarg
(8)
15 min
Grillad bagel med färskost och kallrökt lax
(6)
Paj med varmrökt lax
(271)
1 tim
Lax i filodeg med potatis och ost
(62)
Pasta d'amore
(100)
Ugnsbakad potatis med ostsallad
(2)
30 min
Lax i ugn
(428)
10 min
Kall pepparrotssås
(60)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum