Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Att rimma torsk är ett mycket bra sätt att få en fast och fin konsistens på fiskköttet. Använd gärna en termometer, så slipper du oroa dig för att fisken ska bli torr.
Ingredienser
Rimmad torsk:
Torskrygg, skinnfri
|
900 g |
---|---|
Kallt vatten
|
5 dl |
Salt
|
½ dl |
50 g |
Jordärtskocka:
Jordärtskockor
|
1 kg |
---|---|
Olja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Vatten
|
1½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Blåmusselsås:
Gul lök, skivad
|
½ |
---|---|
Vitlöksklyftor, skivad
|
2 |
Fänkål, skivad
|
½ |
Vitt vin
|
2 dl |
Blåmusslor
|
1 kg |
Vatten
|
1 dl |
3 dl | |
100 g | |
100 g |
Sallad:
Babyspenat
|
65 g |
---|---|
Ärtskott, grovhackade
|
50 g |
Schalottenlök, tunt skivad
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Färsk dill
|
½ kruka |
Citron
|
saft från ½ |
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Jordärtskocka:
Blåmusselsås:
Rimmad torsk:
Sallad:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 52 g |

