Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör
1 tim
Huvudrätt
Middag
•

Torskrygg är fantastiskt gott! När torsken rimmas blir den fastare i köttet och smakar mer. Servera med klassiska tillbehör och nykokt potatis.
Ingredienser
Torskrygg à 150 g
|
4 bitar |
---|---|
Salt
|
2 tsk |
Hårdkokta ägg
|
4 |
Färsk dill och gräslök
|
1 dl |
100 g | |
Bit pepparrot, ca 30 g
|
1 |
Citron
|
1 |
Potatis, gärna anya eller amandine
|
750 g |
Gör så här
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
525 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 27 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

