Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

1 tim
Torskrygg är fantastiskt gott! När torsken rimmas blir den fastare i köttet och smakar mer. Servera med klassiska tillbehör och nykokt potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rimmad-torskrygg-med-pepparot-och-brynt-smor/

Gör så här

  • Gnid in fisken med saltet och låt rimma ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 120°.
  • Torka av fisken och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 50º.
  • Skala och hacka äggen. Blanda med dill och gräslök.
  • Bryn smöret tills det är gyllenbrunt. Skär citronen i klyftor.
  • Servera fisken med ägghack, brynt smör, samt nykokt potatis.
  • Pressa citronsaft över fisken.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

525 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 27 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Torskrygg à 150 g
4 bitar
Salt
2 tsk
Hårdkokta ägg
4
Färsk dill och gräslök
1 dl
100 g
Bit pepparrot, ca 30 g
1
Citron
1
Potatis, gärna anya eller amandine
750 g