Ris à la Malta med äpplen

15 min Brunch Efterrätt Frukost
Ris à la Malta med äpplen

Klassiska ris a la Malta med extra smak från äpplen - ett måste på julens dessertbord!

Ingredienser

Kall risgrynsgröt
5 dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Äpple, gärna rött
1
Malen ingefära
½ tsk
Strösocker
1½ msk

Gör så här

  • Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda med ingefära och socker och vänd ner i riset.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/ris-a-la-malta-med-applen/