Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Risgrynsgröt med saffran
Risgrynsgröt med saffran
20 min
Förrätt
Efterrätt
•
Se kommentarer
En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(123)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund.
Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning.
Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
Klart!
Tips:
När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.
Ingredienser
Färdig risgrynsgröt
500 g
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Hett vatten
1 msk
Pistagenötter
Malen kanel
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(123)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(664)
Budget
25 min
Baked oats
(37)
40 min
Risgrynspudding
(24)
Budget
25 min
Grötpinnar
(5)
20 min
Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och granola
(78)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum