Risgrynspudding
40 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
Mellanmål
•
&format=webp)
Risgrynspudding kryddad med kardemumma och vanilj är en underbar variant på julens gröt. Servera denna gudomligt goda risgrynspudding som dessert eller till lyxfrukost. Toppa din risgrynspudding med lättvispad grädde, brända mandlar och hallon eller körsbär.
Ingredienser
Risgrynsgröt
|
5 dl |
---|---|
1 dl | |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Strösocker
|
2 msk |
Ägg
|
4 |
Sötmandel
|
2 dl |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Vatten
|
½ dl |
Till servering:
Färska hallon
|
125 g |
---|---|
Strösocker
|
1- 2 msk |
2 dl |
Gör så här
Brända mandlar:
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
578 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 38 g |

