Risonipaella med saffran
45 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Den här goda vegetariska risonipaellan med chiliost är en lyxig vardagsrätt men passar även till fest. Här har vi bytt ur det klassiska riset mot snabblagad risoni. Servera gärna med citronklyftor.
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Broccoli
|
½ |
Paprika
|
1 |
150 g | |
Sötmandel
|
1 dl |
Bladpersilja
|
1 kruka |
2 msk | |
Tomatpuré
|
½ dl |
Vitt vin eller matlagningsvin
|
2 dl |
Saffran
|
½ g |
Vatten
|
12 dl |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Risoni
|
4 dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 9,3 g |
Protein: | 25,6 g |
Kolhydrater: | 69,3 g |
Fett: | 29,6 g |

