Enkel risonisallad med solroskärnor

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch
Enkel risonisallad med solroskärnor

Risoni ser ut som ris men är faktiskt helt vanlig pasta! Den här rätten gör sig lika bra till picnic som snabblagad vardagsmiddag. Servera gärna med kycklingklubbor och en krämig sås.

Ingredienser

Risoni
250 g
Körsbärstomater
150 g
Rucola
50 g
Saltrostade solroskärnor
½ dl

Vinägrette:

Olivolja
½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

2 dl
Grillade kycklingklubbor
4

Gör så här

  • Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinägretten.
  • Halvera tomaterna. Hacka rucolan. Blanda grönsaker och vinägrett med risoni. Toppa med solroskärnor.
  • Servera med en klick crème fraiche och kycklingklubbor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

730 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 40 g
https://www.arla.se/recept/risonisallad-med-gronsaksyoghurt/