Enkel risonisallad med solroskärnor

Enkel risonisallad med solroskärnor

20 min Huvudrätt
Risoni ser ut som ris men är faktiskt helt vanlig pasta! Den här rätten gör sig lika bra till picnic som snabblagad vardagsmiddag. Servera gärna med kycklingklubbor och en krämig sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/risonisallad-med-gronsaksyoghurt/

Gör så här

  • Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinägretten.
  • Halvera tomaterna. Hacka rucolan. Blanda grönsaker och vinägrett med risoni. Toppa med solroskärnor.
  • Servera med en klick crème fraiche och kycklingklubbor.
Klart!
Energi:

730 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Risoni
250 g
Körsbärstomater
150 g
Rucola
50 g
Saltrostade solroskärnor
½ dl
Vinägrette:
Olivolja
½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
2 dl
Grillade kycklingklubbor
4