Vegetarisk risotto med grönkål

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Vegetarisk risotto med grönkål

Grön, krämig och vegetarisk risotto som passar lika bra som egen rätt eller tillsammans med tillbehör som kött, korv eller kyckling.

Ingredienser

Avorioris
2½ dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Purjolökar
2
Fryst grönkål, tinad
250 g
3 msk
2 dl
Salt
1 tsk
Arla® Hushållsost, riven
1 dl
Hasselnötter
2 msk

Gör så här

  • Koka riset i buljongen.
  • Skär purjolöken i skivor. Fräs purjolök och grönkål i smöret i en stor stekpanna och häll på grädden.
  • Salta och låt det koka på svag värme 5-10 min.
  • Rör ner grönsakerna och osten i det kokta riset. Strö över nötterna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/risotto-med-gronkal/