Risplättar med falukorv
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.
Ingredienser
Ris (5 dl kokt)
|
ca 2 dl |
---|---|
1 dl | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Ägg
|
2 |
Majskorn
|
2 dl |
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Falukorv
|
600 g |
---|
Gör så här
5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
655 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 48 g |
Fett: | 40 g |

