Rödbetsbiffar

20 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Rödbetsbiffar

Rödbetor och getost är en perfekt smakkombination. Servera rödbetsbiffarna med en matig sallad som en vegetarisk rätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Liten gul lök
1
Ägg
2
Majsstärkelse
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk

Getostkräm:

Falbygdens® Getost
50 g
2 dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 krm
Honung
½ tsk

Gör så här

  • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
  • Blanda med ägg, majsstärkelse, salt och peppar.
  • Stek små biffar i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Mosa eller riv osten och blanda med crème fraiche, rosmarin, salt och honung. Servera till rödbetsbiffarna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/rodbetsbiffar/