Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

20 min Huvudrätt
En glutenfri pizza med vacker färg som passar utmärkt att skära upp i bitar till mingel eller stående förrätt i köket.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetspizza-med-farskost-och-pinjenotter/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Rör ner vatten, juice, ägg och olja.
  • Blanda mjölsorterna med fiberhusk och salt. Rör ner blandningen i bunken.
  • Rör om till en jämn smet, den ska bli ganska lös. Låt vila ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skär rödbetorna i tunna klyftor.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.T ryck ut degen på pappret med mjölade händer.
  • Bred färskosten på degen och strö över pizzaosten. Lägg på rödbetorna. Strö över pinjenötter och rosmarin.
  • Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 min.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Jäst
15 g
Vatten
2 dl
Rödbetsjuice
2 dl
Ägg
1
Rapsolja
1 msk
Majsmjöl
1 dl
Rismjöl
1 dl
Bovetemjöl
2½ dl
Potatismjöl
½ dl
Fiberhusk
1 msk
Salt
1 tsk
Fyllning:
Kokta rödbetor, ca 3 st
300 g
150 g
2½ dl
Pinjenötter
½ dl
Rosmarinkvistar, plockade
3