Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Ingredienser

Soppa:

Rödbetor
500 g
Gul lök
1
1 msk
Grönsaksfond
2 msk
Vatten
7 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Lagerblad
1
Citron
pressad saft av ½

Pepparrotskvarg:

Pepparrot
50 g
250 g

Tillbehör:

Liten kålrabbi
1
Rödbetsgroddar
40 g
Avokado
1
Glutenfria portionsbröd
4
Chili flakes
½ tsk

Gör så här

  • Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och skiva löken tunt.
  • Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt rödbetor, fond, vatten, salt peppar och lagerblad. Koka upp och koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med citronsaft.
  • Skala och riv pepparroten. Blanda med kvargen.
  • Skala och skiva kålrabbin tunt, gärna på mandolin.
  • Lägg upp soppan i skålar och toppa med pepparotskvarg, kålrabbi och rödbetsgroddar.
  • Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg dem på bröden och strö över chiliflakes. Servera till soppan.
Klart!

Man kan också mixa soppan med mixerstav.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/rodbetssoppa-med-pepparrotskvarg-rodbetsskott-och-hyvlad-kalrabbi/