Rödspätta med svampsås

40 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Rödspätta med svampsås

Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på syrad grädde och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Salt
½ tsk
Hackad färsk dill
1 dl
Pepparrot
2 msk

Svampsås:

Skogschampinjoner
250 g
Gul lök
1
2 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Potatis
1000 g

Gör så här

  • Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Häll i grädde och sjud på medelvärme ca 5 min.
  • Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Salta och vik ihop filéerna och koka dem i vatten i en låg, vid kastrull 2-4 min.
  • Lägg över fiskfiléerna i såsen och strö över dill och pepparrot.
  • Servera med pressad potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

611 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/rodspatta-med-svampsas/