Rödspätta med svampsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på syrad grädde och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.
Ingredienser
Rödspättafiléer
|
600 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Pepparrot
|
2 msk |
Svampsås:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
2 msk | |
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
Majsstärkelse
|
½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Vitpeppar
|
1 krm |
Potatis
|
1000 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
611 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 30 g |

