Rödvinsmarinad med vitlök och soja

Rödvinsmarinad med vitlök och soja

10 min
Det finns många sorters soja. Söt indonesisk soja - ketjap manis - och ljus japansk soja blandas här med rödvin till en klassisk marinad. God till nötkött, fläsk och kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodvinsmarinad-med-vitlok-och-soja/

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse.
  • Lägg ner kött eller kyckling och låt marinera minst 2 tim. Vänd efter halva tiden.
Klart!

Använd gärna en ziplockpåse eller dubbla plastpåsar. Lägg påsen i en form och vänd efter halva tiden. Marinaden blir jämt fördelad och tränger in i köttet.

Ingredienser

Rödvin
1 dl
Hackade vitlöksklyftor
2
Ketjap manis
1 msk
Japansk soja
1 msk
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Hackad färsk timjan
½ msk