Rödvinssås
•

En riktigt god rödvinssås lyfter hela måltiden, oavsett om du serverar den till en saftig köttbit, vilt eller fågel. Den här varianten får djup och mustighet av rödvin, färska örter och en skvätt tomatpuré som rundar av smaken.
Ingredienser
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Rödvin
|
2½ dl |
Vatten
|
3 dl |
Kalvfond
|
2 msk |
Rosmarinkvist eller timjan
|
1 |
Svartpepparkorn
|
5 |
Majsstärkelse
|
1 msk |
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
227 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Fett: | 21 g |
Kolhydrater: | 8 g |

