Rödvinssås med portvin

Rödvinssås med portvin

1 tim
Egen rödvinsås är svårslaget! Portvinet gör såsen extra mustig, god att servera till kött men även till kyckling eller torsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodvinssas-med-portvin/

Gör så här

  • Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i en kastrull i ⅓ av smöret under omrörning, ca 15 min.
  • Skala och finhacka sellerin och moroten. Tillsätt rotfrukterna i kastrullen och höj värmen. Fräs ytterligare ca 4 min.
  • Tillsätt timjan, rödvin, portvin, fond och vatten, sjud ca 30 min tills hälften återstår. Sila såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp och klicka ner resten av smöret under ständig vispning.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Rödlök
1
75 g
Rotselleri
150 g
Morot
1
Repad färsk timjan
1 msk
Rödvin
4 dl
Portvin
1 dl
Kalvfond
2 msk
Vatten
5 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm