Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

35 min Brunch Förrätt Lunch Varmrätt
Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Rökt makrill och smörgafflad potatis med en ragu på senapskorn, brynt smör, rädisa och schalottenlök.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Ingredienser

Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
2 msk
Strösocker
½ dl
Senapsfrön
3 msk
Färskpotatis
200 g
100 g
Rökt makrill
200 g
Rädisor
4
Schalottenlök
1
Skuren färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Koka upp vatten, ättikssprit och socker. Häll i senapsfrön och låt koka 5 min. Ta från värmen och låt kallna.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Krossa eller gaffla potatisen med hälften av smöret.
  • Skär makrillen i bitar. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och låt ligga i kallt vatten.
  • Skala och hacka schalottenlöken. Sila av lagen från senapsfröna. Blanda senapsfrön, gräslök och schalottenlök.
  • Bryn resten av smöret lätt och rör ner senapsfrön och lök.
  • Lägg potatisen på tallrikar. Lägg på makrill och rädisor. Ringla över smöret.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/rokt-makrill-med-smorgafflad-potatis-och-picklade-senapskorn/