Römmegröt

15 min Dessert Efterrätt
Römmegröt

Römmegröt är en klassiker från grannlandet Norge. Gröten ska i ursprungsreceptet kokas med seterrømme, men det finns inte att få tag på i Sverige. Vi kokar den istället med syrad grädde och crème fraiche. Römmegröt har en ljuvlig len konsistens och den ska ätas med en klick smör, kanel och strösocker. En härlig dessert att njuta av!

Ingredienser

Till servering:

20 g
Strösocker
4 msk
Malen kanel

Gör så här

  • Koka upp syrad grädde och crème fraiche i en kastrull. Låt sjuda 5 min.
  • Sikta ner hälften av mjölet under kraftig vispning. Låt sjuda på svag värme tills fettet börjar komma fram. Ta bort fettet med en sked.
  • Vispa ner resterande mjöl och mjölken, lite i taget. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Servera varm römmegröt med en klick smör. Strö över socker och kanel. Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rommegrot/