Rostad blomkålspasta med chili
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Låt gärna blomkålen få ordentligt med färg i ugnen, då kommer smaken fram bättre. Ett tips är också att rosta med blasten, både vacker och smaklig garnering.
Ingredienser
Blomkålshuvud ca 800 g
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor med skal
|
5 |
Citron, rivet skal och saft
|
1 |
50 g | |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Pasta
|
300 g |
2 dl | |
Färsk basilika
|
ev ½ kruka |
Gör så här
Har blomkålen fina blad kan dessa strimlas fint och tillagas med resten av blomkålen i ugnen.
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 19 g |
Kolhydrater: | 61 g |
Fett: | 17 g |

