Rostad het pumpasoppa

40 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Rostad het pumpasoppa

Mustig och vacker soppa med sting av chili. När pumpan och löken rostas får de en djupare och kraftigare smak.

Ingredienser

Butternutpumpa ca 1 kg
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
Grönsaksfond
2 msk
2 dl
Citronsaft
1½ msk

Topping:

Svarta bönor
400 g
2 dl
Surdegsbaguette
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och ringla över. Strö över hälften av saltet.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche.
  • Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.
  • Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Servera med bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/rostad-het-pumpasoppa/