Rostad müsli med kokos och tranbär

1 tim 15 min Brunch Frukost Mellanmål
Rostad müsli med kokos och tranbär

Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.

Ingredienser

Mandel
2 dl
Rågflingor
5 dl
Kokosflingor
2 dl
Quinoapuffar
3 dl
Linfrön
1 dl
Melonkärnor
2 dl
1 msk
Äppeljuice
½ dl
Flytande honung
1 msk
Torkade tranbär
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
  • Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg.
  • Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären.
  • Förvara i burk med tättslutande lock.
Klart!

Quinoapuffar kan bytas ut mot dinkelpuffar. Melonkärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per recept

Energi:

3910 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 101 g
Kolhydrater: 348 g
Fett: 237 g
https://www.arla.se/recept/rostad-musli-med-kokos-och-tranbar/