Rostad persika med kanderade valnötter

45 min Efterrätt
Rostad persika med kanderade valnötter

När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera dem med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde när de svalnat. Senare på säsongen när persikorna är slut kan du använda plommon.

Ingredienser

Kanderade valnötter:

Strösocker
1½ msk
Ljus sirap
3 msk
Valnötter
1 dl
Flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kärna ur och skär persikorna i stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och hyvla över smöret.
  • Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, 10-15 min. Lägg upp persikorna på ett på fat, sila av vätskan och spara den.
  • Smält socker och sirap i en varm stekpanna. Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta.
  • Häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 15 min, rör om var femte min.
  • Ta ut, salta lätt och låt svalna. Strö nötterna över persikorna och häll på lite av den sparade lagen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/rostad-persika-med-kanderade-valnoter/