Rostad spetskål med ugnsbakade betor och kryddig krassekräm
1 tim
Huvudrätt
•
&format=webp)
Tänk "family style dinner" på nyår. Alla får samma tillbehör men olika huvudråvara - i detta fallet spetskål. Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo står bakom rätten och bjuder på en ljuvlig rostad spetskål med ost och en len krassekräm. Laga bara den här rätten eller kockens hela festliga nyårsmeny.

Ingredienser
Ugnsbakade rotfrukter:
Rödbetor
|
3 |
---|---|
Gulbetor
|
3 |
Persiljerötter eller palsternacka
|
3 |
25 g | |
Olja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Rostad spetskål:
Spetskål
|
1 |
---|---|
Vitlök
|
1 |
50 g | |
Olja
|
2 msk |
Flytande honung
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Picklad silverlök:
Silverlökar
|
2 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
2 dl |
Krassekräm:
Smörgåskrasse eller 40 g buskkrasse
|
2 askar |
---|---|
Olja
|
½ dl |
1 dl | |
250 g | |
Salt
|
1 krm |
Topping:
50 g | |
Hasselnötter
|
1 dl |
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Färsk persilja eller körvel
|
Gör så här
Ugnsbakade rotfrukter:
Rostad spetskål:
Picklad silverlök:
Krassekräm:
Topping:
Näringsvärden, per port
Energi:
603 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 50 g |

