Rostade betor med vitost
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.
Ingredienser
Rödbetor
|
500 g |
---|---|
Gulbetor
|
500 g |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
1 dl |
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
200 g | |
Rödbetsgroddar
|
1 dl |
Till servering:
Skivad prosciutto
|
80 g |
---|---|
Bondbröd
|
Gör så här
Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
605 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 20 g |
Kolhydrater: | 54 g |
Fett: | 32 g |

