Rostade kikärtor i airfryer

Förrätt
Rostade kikärtor i airfryer

Rostade kikärtor i airfryer serverade med vitostdipp! Vi har smaksatt dessa kikärtor med vitlök, cayenne och rosmarin. De rostas krispiga i airfryer och serveras sedan med en smakrik ostdipp gjord på vitost och färsk basilika. Gott som snacks eller som tillbehör!

Ingredienser

Kokta kikärter à 400 g
1 burk
Majsstärkelse
1 msk
Vitlökspulver
1 tsk
Cayennepeppar
½ tsk
Flingsalt
1 tsk
1 msk
Färsk rosmarin, repade blad
1 kvist

Ostkräm:

150 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Häll av och skölj kikärterna. Torka dem torra med hushållspapper.
  • Blanda majsstärkelse, vitlökspulver, cayennepeppar och salt i en skål.
  • Tillsätt kikärterna i kryddblandningen och blanda väl. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Häll kikärterna på gallret i airfryern. Strö färsk rosmarin över ärterna och rosta dem på 180° ca 15 min.
  • Skaka korgen några gånger under tillagningen.

Ostkräm:

  • Mixa ost och basilika i en matberedare till en slät kräm.

Servering:

  • Bred ut ostkrämen på ett fat. Strö över rostade kikärter.
  • Strö ev över lite flingsalt och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

202 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/rostade-kikartor-i-airfryer/