Rostade morötter med tahiniyoghurt
45 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Morötterna är rostade med lönnsirap och smör, vilket förhöjer smaken på dem ytterligare. Vi toppar de rostade morötterna med en frisk tahiniyoghurt, vackert röda granatäppelkärnor, krispiga nötter och aromatiska örter. En fröjd för både öga och gom!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Rostade morötter:
Morot, gärna i olika färger
|
500 g |
---|---|
50 g | |
Lönnsirap
|
2 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Tahiniyoghurt:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Ljus tahini
|
5 msk |
Pressad citronsaft
|
2 msk |
2 dl | |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
---|---|
Rostade pistagenötter
|
50 g |
Dillvippor, mynta eller koriander
|
|
Chili flakes
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
439 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 33 g |

