Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

30 min
Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

En matig och enkel förrätt med rostbiff och ljuvliga kantareller. Till servering föreslår vi krispigt rostade brödskivor och en klick av den goda senapskrämen toppat med havtorn.

Ingredienser

Skivad rostbiff
100 g

Syltad svamp:

Honung
3 msk
Ättiksprit 12%
1 msk
Salladslökar
2
Kantareller
150 g
Rapsolja
1 msk
Salt och peppar

Senapskräm:

1 dl
Sötstark senap
2 msk
Baguette
1
Havtorn
1 dl
Florsocker
1 msk

Gör så här

  • Smält honungen med ättikan i en kastrull. Strimla salladslökarna.
  • Fräs kantarellerna i oljan, tillsätt löken och honungslagen, smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  • Blanda smetana och senap.
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Skär baguetten i tunna skivor och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, så de blir krispiga.
  • Blanda försiktigt havtorn och florsocker.
  • Servera rostbiffen med kantareller, senapskräm, havtorn och rostad baguette.
Klart!

Har du inte färska kantareller så använd torkad, fryst eller konserverad.

https://www.arla.se/recept/rostbiff-med-syltade-kantareller-och-senapskram/