Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

45 min Huvudrätt
Blanda rotfrukter med äppelklyftor och rosta på en långpanna i ugnen. Det är gott med den kalla och kryddiga såsen till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfrukter-och-apple-i-ugn-med-ingefarssas/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala morötter, palsternackor och lök. Skär rotfrukter och squash i bitar och löken i klyftor. Kärna ur och klyfta äpplena.
  • Fördela rotfrukter, lök och squash i en långpanna. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, peppar och rosmarin, rör om.
  • Tillaga i mitten av ugnen 10 min. Tillsätt äppelklyftorna, rör om och fortsätt tillagningen ca 10 min.
  • Servera med såsen och t ex rökt skinka.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Morötter
2
Palsternackor
2
Rödlökar
2
Liten zucchini
1
Äpplen av fast sort
2
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Sås:
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm