Rotfruktswok

Rotfruktswok

30 min Huvudrätt
Byt ut potatisen eller pastan mot en lättlagad rotfruktswok och du har ett tillbehör med massor av smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfruktswok/

Gör så här

  • Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar.
  • Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret är brunt läggs först rotfrukterna i och får woka ca 4 min under omrörning.
  • Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar.
  • Häll över buljongen och låt puttra ca 2 min. Strö över persilja och servera rotfruktswoken.
  • Servera till t ex stekt korv, pannbiff eller kotletter.
Klart!

Ingredienser

Purjolök
1
Morötter
2
Palsternacka
1
Bit kålrot
1
Bit rotselleri
1
Rapsolja
2 msk
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl
Finhackad färsk persilja
½ dl