Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

En härligt grön soppa som får mycket smak av ädelost. Vill du göra soppan ännu matigare, toppa med rökt lax eller knaperstekt fläsk!

Ingredienser

Rotselleri
500 g
Gul lök
1
Curry
½ tsk
3 msk
Vatten
1 liter
Kantarellfond
3 msk
Grönkål
300 g
150 g
140 g
Kantareller
100 g
Salt och svartpeppar
Grova småbröd
4

Gör så här

  • Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond. Låt koka på medelvärme ca 5 min.
  • Skär under tiden grönkålen i grova bitar. Tillsätt till soppan och låt koka ytterligare 4-5 min.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner färskost och hälften av ädelosten. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa soppan med svampen och smula över resten av ädelosten. Servera med bröd.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/rotselleri--och-gronkalssoppa-med-svamp/