Rucolasallad med ost och avocado

20 min Huvudrätt Kvällsmat Middag
Rucolasallad med ost och avocado

Pepprig rucola möter mild, len ost och matig avokado. Toppa med en härligt skarp vinägrette.

Ingredienser

Sockerärter
150 g
Avokados
2
Rödlök
1
Körsbärstomater
250 g
Rucola
65 g
150 g

Vinägrette:

Rapsolja
¾ dl
Äppelcidervinäger
2 msk
Italiensk salladskrydda
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca ½ min. Skölj dem i kallt vatten.
  • Halvera, gröp ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken i tunna ringar. Halvera körsbärstomaterna.
  • Blanda allt med rucola på ett fat. Strö över osttärningarna.
  • Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/rucolasallad-med-ost-och-avocado/